LET OP: Hoger in Google kan veel bezoekers naar jouw website veroorzaken
Hoger in Google met Online Met Yannick

Kom hoger in Google

Hoger in Google? Ontdek hier de mogelijkheden

Een groot geheim is het niet meer anno 2018 om Hoger in Google te komen. Je kunt dit via SEA (betaald) en SEO (gratis) doen. Met SEA kom je direct bovenaan in Google en met SEO op de lange termijn als je het goed aanpakt.

 

Waarom je hoger in Google wilt komen.

Het maakt niet uit of dit nu via SEO of via SEA doet, het doel van beide is hetzelfde: zichtbaar zijn op Google. Want hoe meer je zichtbaar in Google bent, hoe meer bezoekers je krijgt en meer bezoekers betekend naar alle waarschijnlijkheid meer klanten. En we weten allemaal wat klanten opleveren.

Hieronder zal ik je uitleggen wat SEO en SEA nu precies is en hoe het werkt. Hopelijk krijg je zo meer inzicht in wat jij er aan kunt doen om hoger in Google te komen.

Google Ads Nieuwe name

SEA (Zoekmachine advertenties)

  • Wat is SEA?
  • Hoe werkt SEA?

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Wat wil zeggen adverteren via zoekmachines zoals Google. In plaats van SEO toe te passen om hoog in de resultaten te komen, koop je bij een zoekmachine advertentieruimte in en kun je zo direct boven aan  in de zoekresultaten komen.

Je komt boven aan door in een veiling te bieden op zoektermen (keywords of zoekwoorden) waarbij wordt afgerekend per klik (een klik is een bezoeker).

 

Hoe werkt SEA?

Je maakt eerst bij een zoekmachine zoals Google een account aan. Dan ga je voor jezelf uitzoeken op welke zoektermen jij gevonden wilt worden. Stel je wilt bijvoorbeeld op digitale camera’s gevonden worden. Dan ga je zoektermen bedenken die allemaal gerelateerd zijn aan deze term.

Als je deze lijst af hebt ga je per zoekterm aangeven hoeveel je er maximaal op wilt bieden. Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het bepalen van jouw bod in de veiling. Twee van deze factoren zijn de relevantie van jouw zoekterm en de kwaliteitsscore.

Hoe beter deze factoren zijn hoe meer voordeel jij hier uithaalt, Google geeft dan namelijk jouw bod een boost van en bepaald percentage. (voorbeeld: je bied 1 euro, zijn de factoren goed krijg je een boost van 25%, waardoor jij nu virtueel 1 euro en 25 cent biedt, een bonus dus van 25 cent).

Deze veiling en jouw bod bepalen dan je positie in Google. Om ervoor te zorgen dat je niet oneindig veel geld uitgeeft, kun je aangeven hoeveel jij maximaal per dag wilt besteden aan advertenties.

Voor meer uitgebreide uitleg over Google Ads uitbesteden zou ik je adviseren om contact met mij op te nemen.

Scoor@onlinemetyannick.nl of bel op +31(0)623312499

Maak nu kennis met Online Met Yannick

Hoger in google met seo

SEO (Zoekmachine optimalisatie)

  • Wat is SEO?
  • Hoe werkt SEO?

Wat is SEO?

SEO houdt alle activiteiten in die je voor je website kunt doen om bezoekers te trekken. Deze activiteiten  zorgen ervoor dat je hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine komt zoals Google of Bing op de (lange) termijn.

Er zijn verschillende elementen die bijdragen aan het SEO resultaat. Elementen zoals copywriting (teksten voor je website), interne links en externe links zijn hier een van de belangrijkste elementen van.

 

Hoe werkt SEO?

Als je een van de elementen zoals copywriting wilt benutten, moet je kunnen werken met de back-office (“achterkant” van je website, niet zichtbaar voor bezoekers) van je website, vaak is dit een systeem zoals WordPress.

In de back-office is het mogelijk teksten, afbeeldingen, video’s en interne links toe te voegen. Deze factoren kun je dan vervolgens optimaliseren voor bijvoorbeeld Google. Deze elementen noemen we ook wel on-page SEO, omdat deze op de pagina zelf kunnen worden uitgevoerd.

Zo heb je ook off-page SEO, dit zijn de elementen die jouw website helpen scoren in Google buiten je website om.  Hierbij moet je denken aan externe links van andere (relevante) websites en links die van social media afkomen.

Het doel van de links is om deze naar jouw website te laten verwijzen. Dit is voor een zoekmachine een teken dat iemand jouw website aanraadt boven anderen websites. Hierdoor krijgt jouw website dus weer extra waarde.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van SEO? Neem dan contact op via:

Scoor@onlinemetyannick.nl of bel op +31(0)623312499

Maak nu kennis met Online Met Yannick

Boven aan in Google met Online met Yannick zowel organisch (SEO) als betaald (SEA).

Voor AT-Automation op SCADA software en HTS Rubbertrack op rubbertrack.

Garanties?

In de wereld van SEO en SEA begeef jij je niet alleen. Jouw huidige concurrenten, opkomende concurrentie en eigenlijk iedereen die zich in jouw branche bevindt kan zich hier mee bezig houden. Dit maakt het voor ons specialisten zeer lastig om garanties af te geven voor onze diensten.

Dit heeft namelijk te maken met de budgetten van je concurrentie en de intensiteit waarmee ze SEO en SEA toepassen. Daarom is het altijd verstandig om te kijken waar JOU kansen liggen. In plaats van het direct tegen de reuzen op te nemen. Wat in veel gevallen tot veel geldverspilling leidt.

Zeker in het geval van SEO is het bijna onmogelijk om garantie te geven voor bijvoorbeeld een nummer 1 plek in Google. Doen bedrijven dit toch? Vraag je dan eens af hoe ze dit doen. Worden hun technieken wel door Google geaccepteerd? Is dit niet het geval zal Google je vroeg of laat straffen en dan is het direct einde verhaal, weg zichtbaarheid!

In het geval van SEA kunnen wij jou wel een top-3 positie garanderen (in bijvoorbeeld Google), mits jouw budget het toelaat. Hierbij let een specialist op meerderen factoren om jou op die top-posities te krijgen.

SEO/SEA Toepassen?

Je kunt natuurlijk hier zelf mee aan de slag gaan, maar heb je hier de tijd, kennis, energie, geduld voor of zin in? Ik denk dat een drukke ondernemer zoals jij er meer baat bij heeft om dit traject uit te besteden aan een externe partij.

Deze partij kan dan dit tijd consumerende traject voor jou goed uitvoeren, zodat jij er zeker  resultaten mee behaald, in plaats van dat het je alleen maar tijd en geld kost. Zo kan jij blijven doen waar je goed in bent: ondernemen!

Maak nu kennis met Online Met Yannick