Weert Lokaal Gemeenteraadsverkiezingen

Stem Yannick Cuijten, Weert-Lokaal #17 [GRV2018]

Geschiedenis Weert-Lokaal.

WEERT Lokaal is een sociaaldemocratische lokale politieke partij in de Nederlandse gemeente Weert in de provincie Limburg. Ze is niet gebonden aan landelijke partijen of organisaties. Wel werkt WEERT Lokaal samen met de provinciale Partij Nieuw Limburg.

De partij zet zich in voor de belangen van de gemeente Weert, een brede harmonische ontwikkeling van Weert als centrumgemeente in Midden-Limburg, en het belang van alle bewoners van de gemeente Weert.

De partij ontstond na de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 uit een fusie van de Werknemerspartij en Pact’97. Pact ’97 was op haar beurt in 1997 vlak na het samengaan van de gemeenten Weert en Stramproy ontstaan uit de Groep Wiel Derckx, Weert u Waardig en Royer Belang. Als grootste partij nam WEERT Lokaal het voortouw in wat lange en moeilijke coalitieonderhandelingen zouden blijken. Uiteindelijk werd een coalitie gevormd met de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad bestaande uit WEERT-Lokaal, VVD, D66 en WAP.

In 2006 verloor de partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen twee van haar acht zetels en kwam in de oppositie terecht. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 behaalde WEERT Lokaal vijf zetels en nam opnieuw deel aan de coalitie dit keer met VVD en CDA. Wethouder namens WEERT-Lokaal werd Harrie Litjens. In 2014 heroverde WEERT-Lokaal acht zetels en werd de grootste partij in Weert. Wethouders werden opnieuw Harrie Litjens en lijsttrekker Geert Gabriëls in een coalitie met VVD en SP.

 

Meer over Weert Lokaal?

Bezoek de website van Weert-Lokaal. Maak kennis met de wethouders, fractie en steunfractie.

 

Gemeenteraadsverkiezingen en Weert Lokaal?

Ook in 2018 doet Weert-Lokaal weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo ook onze kandidaat Yannick Cuijten.

Meer over Yannick?

Gemeenteraadsverkiezingen Weert 2018