Gemeenteraadsverkiezingen Weert 2018

Gemeenteraadsverkiezingen Weert 2018? Stem op mij: Yannick Cuijten

Hallo, ik ben Yannick Cuijten (28) geboren en getogen in Weert. Werkzaam binnen een familiebedrijf, ondernemer en doe dit jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Weert.

Voordat ik verder ga wil ik een aantal punten duidelijk maken. Als jij op mij stemt dan zal ik mij de volle 100% inzetten voor bijvoorbeeld:

Jouw opa of oma die last heeft van dementie maar waar niet genoeg naar omgekeken wordt door tijdsdruk, jouw vader of moeder die misschien haar/zijn baan heeft verloren en nergens meer wordt aangenomen, jouw dochter of zoon, die zijn of haar studie niet kan betalen en niet aan een (betaalbare) woning kan komen.

Daarom wil ik betere voorzieningen en opvang voor ouderen faciliteren, betaalbare woningruimtes en opleidingsmogelijkheden realiseren voor jongeren en om banen voor zowel ouderen als jongeren creëren.

 In het kort wil ik mij dus inzetten voor:

  • Ouderenzorg (voorzieningen, opvang)
  • Kansen voor ouderen 50+ (banen)
  • Kansen voor jongeren (woningen, banen, opleiding)

Daarom sta ik voor: Jong en oud die van Weert houdt.

Waarom stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Weert?

Omdat het Weertenaren zoals jij en ik de kans geeft om hun mening te geven over verschillende kwesties.

In het gemeentelijke politieke systeem, stelt het geregistreerde Weertse burgers in staat om een keuze te maken welke politieke leider zij willen die hun stad gaat vertegenwoordigen.  Dit is de persoon waarvan zij geloven dat deze keuzes zal maken die hun stad zal verbeteren.

Er zijn echter duizenden en duizenden Weertenaren die de mogelijkheid hebben om te stemmen en het toch niet doen. Dat is hetzelfde als boos worden op je partner omdat hij/zij iets deed waarvan jij niet hebt gezegd dat hij/zij het niet mocht doen. Conclusie: gewoon stom.

Laat van je horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Weert

Stemmen is nu eenmaal van belang, zowel voor het functioneren van het Nederlandse politieke systeem als voor de mensen die eraan deelnemen.

 

Wie Stemt, Telt Mee…

Gekozen ambtenaren weten wie er stemt. Als mensen uit een bepaalt milieu bekend staan als niet stemmers, zullen ambtenaren er ook geen aandacht aan besteden.

Dus diegene die stemmen hebben een krachtige impact op het gemeentelijkbeleid en de gemeente. Jij de kiezer of je het nu wilt of niet hebt beleidsmatige en politieke problemen – of het nu gaat om een kwestie of gemeentelijke begrotingen – deze zullen niet gehoord worden als jij niet stemt!

 

Stemmen heeft ook voordelen voor degene die eraan deelnemen…

Mensen die stemmen worden geassocieerd met een groot aantal positieve maatschappelijke, gezondheids- en sociale factoren.

Iets wat vaak bestudeerd is, is dat mensen die stemmen vaak bekend staan als mensen die meer betrokken zijn bij activiteiten zoals vrijwilligerswerk en de lokale politiek.

Ze zijn beter op de hoogte van lokale zaken en dragen bij aan het ‘sociaal kapitaal’ van hun buurt. Mensen die stemmen leven vaak in gemeenschappen waar er meer vertrouwen is en waar mensen meer contact hebben met elkaar.

Ze maken zich meer zorgen over hun gemeenschapen en leeftijdsgenoten en hebben een groter besef van hun vermogen om invloed uit te oefenen op de wereld om hen heen.

Hoewel dit correlaties zijn die voor beide partijen werken, is stemmen gewoon een uiterst belangrijk onderdeel van het leven.

Belangrijk om te weten voor de gemeenteraadsverkiezingen Weert 2018:

Stem Yannick Cuijten #17, Weert Lokaal.

De verkiezingen voor de gemeenteraad worden gehouden op woensdag 21 maart 2018. Heeft u stemrecht? Dan kunt u op deze verkiezingsdag uw stem uitbrengen, tussen 7.30 en 21.00 uur. In aanloop naar de verkiezingen vindt u op deze pagina belangrijke informatie.

 

Verkiezingsprogramma Weert Lokaal:

Verkiezingsprogramma Weert Lokaal 2018-2022

 

Deel dit bericht via Facebook en help mij de Raad in.
Samen kunnen we het bereiken!

(klik op de afbeelding)

UPDATES:

De NOS heeft dit jaar Weert uitgekozen om te volgen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er zullen verschillende thema’s en reportages aanbod komen.

bron: Middel-Limburg Actueel

 

Het verkiezingsprogramma van Weert Lokaal voor de periode 2018-2022 is naar buiten gebracht. Wil jij het programma lezen klik dan op:
Verkiezingsprogramma Weert Lokaal 2018-2022

bron: Weert Lokaal

 

Het Weert Lokaaltje is weer geopend. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen Weert 2018 op 21 maart a.s. opende Weert Lokaal hun campagnehuis. Dit jaar is ’t Lokaaltje’ gevestigd in de Beekstraat nummer 2.

bron: Weert De Gekste