Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Weert

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Weert? Stem: Yannick Cuijten #29

“Weert historische stad, groen, veilig & gezellig; daar ga ik voor!”

Ik ben Yannick Cuijten (32), geboren en getogen in Weert en besef daarom dat het bovenstaande belangrijk is voor onze stad. Vind jij dit ook? Steun mij dan door jouw stem uit te brengen op mij. Dan mag jij van mij verwachten, dat ik ga voor de kernwaarden, groen, veilig en gezellig door samen over deze kernwaarden verbinding te zoeken.

 

Waarom Groen?

Sinds de pandemie, zijn wij Weertenaren weer gaan inzien hoe essentieel de natuur is voor onze gezondheid. Door de beperkte bewegingsmogelijkheden gingen we massaal aan de wandel. Om ervoor te zorgen dan onze stad mooi groen blijft vind ik het van belang dat wij ervoor zorgen dat onze groen voorzieningen niet verloederen, zodat wij onze connectie met de natuur hier in Weert niet verliezen.

Waarom Veilig?

Omdat het belangrijk is dat alle inwoners van Weert, jong of oud, zich veilig voelen in onze stad. Of dit nu gaat om verbeterde verkeerssituaties, informeren over internetcriminaliteit of meer toezicht op straat. Om dit gevoel van veiligheid te kunnen waarborgen moeten we continu inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij en in onze gemeente.

 

Waarom Gezellig?

Omdat sociaal contact cruciaal is voor onze geestelijke weerbaarheid. Daarom wil ik ervoor zorgen dat er meer leven in onze binnenstad komt. Zowel voor de ouderen als de jeugd. Een lekker terrasje pakken of een gezellig avondje stappen. Weert moet weer b

ruisen! Daarnaast vind ik dat we onze  senioren burgers niet moeten vergeten. Zo wil ik kijken naar mogelijke nieuwe initiatieven om ook hun die gezelligheid te kunnen bieden.

 

“Weert heeft mij veel mooie herinneringen gegeven, daarom wil ik graag wat terugdoen. Zodat ook de komende generaties hetzelfde als ik kunnen ervaren.” – Yannick Cuijten

Waarom stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022 van Weert?

Omdat het Weertenaren zoals jij en ik de kans geeft om hun mening te geven over verschillende kwesties.

In het gemeentelijke politieke systeem, stelt het geregistreerde Weertse burgers in staat om een keuze te maken welke politieke leider zij willen die hun stad gaat vertegenwoordigen.  Dit is de persoon waarvan zij geloven dat deze keuzes zal maken die hun stad zal verbeteren.

Er zijn echter duizenden en duizenden Weertenaren die de mogelijkheid hebben om te stemmen en het toch niet doen. Dat is hetzelfde als boos worden op je partner omdat hij/zij iets deed waarvan jij niet hebt gezegd dat hij/zij het niet mocht doen. Conclusie: gewoon stom.

Laat van je horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 

Stemmen is nu eenmaal van belang, zowel voor het functioneren van het Nederlandse politieke systeem als voor de mensen die eraan deelnemen.

 

Wie Stemt, Telt Mee…

Gekozen ambtenaren weten wie er stemt. Als mensen uit een bepaalt milieu bekend staan als niet stemmers, zullen ambtenaren er ook geen aandacht aan besteden.

Dus diegene die stemmen hebben een krachtige impact op het gemeentelijkbeleid en de gemeente. Jij de kiezer of je het nu wilt of niet hebt beleidsmatige en politieke problemen – of het nu gaat om een kwestie of gemeentelijke begrotingen – deze zullen niet gehoord worden als jij niet stemt!

 

Stemmen heeft ook voordelen voor degene die eraan deelnemen…

Mensen die stemmen worden geassocieerd met een groot aantal positieve maatschappelijke, gezondheids- en sociale factoren.

Iets wat vaak bestudeerd is, is dat mensen die stemmen vaak bekend staan als mensen die meer betrokken zijn bij activiteiten zoals vrijwilligerswerk en de lokale politiek.

Ze zijn beter op de hoogte van lokale zaken en dragen bij aan het ‘sociaal kapitaal’ van hun buurt. Mensen die stemmen leven vaak in gemeenschappen waar er meer vertrouwen is en waar mensen meer contact hebben met elkaar.

Ze maken zich meer zorgen over hun gemeenschapen en leeftijdsgenoten en hebben een groter besef van hun vermogen om invloed uit te oefenen op de wereld om hen heen.

Hoewel dit correlaties zijn die voor beide partijen werken, is stemmen gewoon een uiterst belangrijk onderdeel van het leven.

Belangrijk om te weten voor de gemeenteraadsverkiezingen Weert 2022:

Stem Yannick Cuijten #29, Weert Lokaal.

De verkiezingen voor de gemeenteraad worden gehouden op woensdag 16 maart 2022. Heb jij stemrecht? Dan kun je op deze verkiezingsdag jouw stem uitbrengen, tussen 7.30 en 21.00 uur. In aanloop naar de verkiezingen vind jij op deze pagina belangrijke informatie:

Weert Lokaal

 

Deel dit bericht via Facebook en help mij de Raad in.
Samen kunnen we het bereiken!

(klik op de afbeelding)

UPDATES: